Fuck Cancer

pärldagar2
Uttrycket Fuck Cancer rör upp känslor. Det orsakar diskussion och skapar debatt. Vi tycker att det är bra. För vi tycker att det är dags att vi börjar prata om cancer. Och vi tror att människor vågar och vill. Vi ser att behovet finns och att det enda som behövs är lite hjälp på traven. Att se ordet hjälper. Att säga Fuck Cancer hjälper.

För så här är det:

Cancer är en vidrig sjukdom. En vidrig sjukdom som stampar in i människors liv utan att visa någon respekt eller hänsyn. En sjukdom som tar liv och skapar oändligt mycket sorg och oro.

Därför är det okej att hata cancer.
Det är okej att vara arg, skrika och använda fula ord.
Det är helt enkelt okej att säga Fuck Cancer.

Fuck Cancer är vårt motto. Vi använder inte orden i syfte att vara våldsamma eller sexistiska utan för att visa att cancern inte har något här att göra, och om den skulle dyka upp ger vi oss i alla fall inte utan strid. Fuck Cancer står helt enkelt för viljestyrka, envishet och kämpaglöd.

Vi säger Fuck Cancer för att visa våra medlemmar att många står på deras sida och att de aldrig är ensamma. Vi säger Fuck Cancer för att avstigmatisera och avdramatisera ordet cancer. Vi säger Fuck Cancer för att vi tror att det behövs. Och vi är fantastiskt tacksamma att så många vill göra det med oss.

Sedan 2012 är Fuck Cancer och Fuck Cancer-logotypen varumärkesskyddade. Ung Cancer äger rättigheterna till att använda uttrycket ”Fuck Cancer” både i tryck och som namn på event.

Vill du också säga Fuck Cancer och stötta vår verksamhet? Här kan du läsa mer om olika sätt att säga Fuck Cancer på.

Webb från
Humblebrag