Utbildning, utbyte av erfarenheter – och en chans att påverka sin egen roll

3 kommentarer
Skriv en kommentar

mtautbildning_gruppVisste ni att vi har regelbundna medlemsträffar i 14 städer runt om i landet för både drabbad- och anhörigmedlemmar? Det skulle inte vara möjligt utan våra medlemsträffsansvariga medlemmar. I helgen samlade vi 31 av dem i Stockholm för utbildning och erfarenhetsutbyte – men också för att ge dem en chans att påverka sin egen uppgift.

En av Ung Cancers uppgifter är att skapa mötesplatser för unga vuxna cancerdrabbade. Det gör vi på många sätt, till exempel genom stängda grupper på Facebook och genom stora arrangemang som vårt årliga landsmöte. Och så har vi regelbundna medlemsträffar; från Umeå i norr till Malmö i söder kan både drabbad- och anhörigmedlemmar minst en gång i månaden träffa andra i samma eller liknande situation för att prata, dela med sig och umgås.

Detta hade inte varit möjligt utan våra medlemsträffsansvariga. De är själva medlemmar i Ung Cancer som har valt att helt ideellt engagera sig för att hålla i träffarna i sin stad. För oss är dessa medlemmar oumbärliga. Ofta kan de vara den första, ibland till och med den enda, representant för Ung Cancer som andra medlemmar träffar. Därför är det oerhört viktigt att de har bra koll på allt vi arbetar med, vilka syften och mål vi har samt vad som är på gång inom organisationen. Det är också viktigt att de får lära sig att hantera svåra samtal, att de får hjälp att utveckla sin ledarroll och att de känner sig bekväma med att prata inför andra människor, bland mycket annat.

mtautbildning_ungcancer

Just detta ägnade vi helgen åt när 31 av våra medlemsträffsansvariga träffades i Stockholm i helgen, för den första av årets två utbildningstillfällen. Våra tre medlemsansvariga från kontoret – Ante Nordqvist, Erik Fransson och Annica Höög – stod för utbildningen och informationen gällande Ung Cancers arbete medan tre inbjudna föreläsare arbetade med att utveckla våra medlemsträffsansvariga. Psykologen Patrik Göransson genomförde en workshop med fokus på att skapa verktyg för att hantera svåra samtal. Ledarskapskonsulten Carl Erik Herlitz föreläste i ledarskap och hur man höjer sina medmänniskors potential. Dramapedagogen Maria Strengell avslutade helgen genom att lära våra medlemsträffsansvariga enkla knep i presentationsteknik och hur man på ett lättsamt sätt kan bli bättre på att prata inför folk.

mtautbildning_killar

Våra utbildningstillfällen är dock inte bara till för att vi ska utbilda våra träffansvariga – de är minst lika mycket till för att ge dem chansen att vara med och påverka vårt arbete. Under helgen diskuterades Ung Cancers medlemsverksamhet och hur den kan förbättras utifrån våra medlemmars behov och önskemål. Dessa medlemmar har i och med sitt uppdrag en unik möjlighet att få sina och Ung Cancers 2300 medlemmars röster hörda samt bidra med värdefulla tankar och idéer. På söndagen var det 31 trötta deltagare som vände hemåt. Vi från Ung Cancer känner oss glada och stolta över att vi under våren kommer ha medlemsträffar i 14 städer – och dessutom trygga i att de kommer arrangeras av våra nyutbildade medlemsträffsansvariga.

3 kommentarer

 1. Underbart! Får jag låna bilderna och slänga upp på min blogg? Skriver så klart lånade bilder under och länkar att de kommer här ifrån?

  1. Emelie Hedberg/Ung Cancer

   Hej Emma,
   Visst hade du redan fått hjälp med detta av Ante? Hälsningar, Emelie

   1. Hej Emelie!
    Ja det stämmer bra! :)

Kommentera

Webb från
Humblebrag